Miliaan Niesten - Pro Dutch Tennis Player - Ranking single: 441 dubbel: 521

  Miliaan Niesten Pro Tennis Speler  
 

Mijn reisverhalen


Zondag 22 juli

Zo, even een verhaal vanuit de trein in Italie! Ik ben onderweg van Gandia (Spanje) naar Orbetello (Italie). Ik ben nu bezig aan mijn laatste treinritje voordat ik de taxi naar het hotel kan nemen. Achtereenvolgens heb ik vandaag al de taxi, trein, metro, vliegtuig en de trein gehad, dus het schrijven van dit verhaal is nu even de manier voor mij om me niet te gaan ergeren aan allerlei zaken, waaraan je je normaal na een lange dag reizen aan zou kunnen gaan ergeren...

Afgelopen week heb ik de halve finale gehaald in een future in Gandia. Twee jaar geleden heb ik hier ook gespeeld, toen haalde ik de kwartfinale. De kenmerken van dit toernooi zijn: veel Spaanse gravelbijters, lange wedstrijden, temperaturen tussen de 30 en 40 graden, geen wolken, snelle gravelbanen met een hoge stuit op het mooie park van dit kustplaatsje vol met toeristen.


Deze week heb ik gelukkig weer de stijgende lijn ingezet! Naast mijn goeie dubbelresultaten de afgelopen maanden, liep het in de singel even wat minder. Maar ik heb mijn draai op de baan weer gevonden... Na een moeizame start in de eerste ronde (eerste set 0-6) deed ik een beroep op mijn vechtlust en won de wedstrijd vervolgens met 6-1 en 6-4 in de tweede en derde set. De tweede mentale test doorstond ik in de tweede ronde, nadat ik een 4-6 1-4 (dubbele break) en 30-0 achterstand op zijn service wist om te buigen in een 4-6 7-5 6-0 winst! (bovendien werkte ik een matchpoint weg op 3-5) Op het moment dat ik 5-5 maakte en hij zag dat ik nog klaar was voor een paar uur tennis, brak hij mentaal en fysiek... Dat is altijd een lekker gevoel :)! In de kwartfinale versloeg ik de titelverdediger met 6-3 7-5 na ruim 2,5 uur spelen. Op 3-5 in de tweede set werkte ik nog een setpoint weg, anders hadden we misschien de 4u vol moeten maken... De dag erna verloor ik jammer genoeg de halve finale met 3-6 1-6 van de tweede geplaatste Spanjaard. Hij speelde gewoon beter...


Het enige minpuntje dat deze halve finale met zich meebracht, is dat ik daardoor niet in staat was om de kwalificatie van het challenger toernooi in Orbetello te spelen, want die begon op de dag dat ik de halve finale moest spelen. Daarom speel ik deze week alleen dubbel met Matwe Middelkoop samen. Ik kreeg net het goeie nieuws door dat we in de dubbel zijn gekomen!

Na Orbetello speel ik nog een future in La Spezia, ook aan de Italiaanse westkust. Ook daar gaan Matwe en ik proberen te dubbelen.

 

 

 

 

 

Miliaans sponsors:


Dunlop tennis sponsor van Miliaan Niesten

Intersport van den Broek sponsor van Miliaan Niesten

Sjeng Sports sponsor van Miliaan Niesten

Luistertherapie-Eindhoven sponsor van Miliaan Niesten


 
 
Follow Miliaan Niesten on Twitter